10 SVORIO NETEKIMO PASLAPČIŲ, KURIAS ŽINO MOKSLININKAI, BET NIEKADA NESAKO MITYBOS SPECIALISTAMS

Be kategorijos

10 SVORIO NETEKIMO PASLAPČIŲ, KURIAS ŽINO MOKSLININKAI, BET NIEKADA NESAKO MITYBOS SPECIALISTAMS

Valgyti daugiau riebalų nei angliavandenių yra tikras raktas prarasti svorį, sako nauja mitybos pasaulio žvaigždė Grant Peterson, geriausiai parduodamos knygos „Eat Bacon, Don’t Jog“ autorė  .

Daugelį metų iš eilės Peterson bandė numesti svorio įprastu būdu: jis atsisakė riebalų ir praleido valandą sporto salėje kiekvieną dieną. Bet ji negalėjo prarasti svorio.

Po to, ateityje ji pradėjo išbandyti vieną naują mitybą po kitos ir priėjo prie išvados, kad nepakanka suvartoti kalorijų pusiausvyros keitimo.

IR KALTININKAS – HORMONO INSULINAS.

Kai vartojate angliavandenius, tai yra reikalingas insulinas, kad juos paverstų maistine gliukoze. Jis gamina savo kasą.

Tačiau insulinas turi kitą funkciją. Tai sukelia papildomų kalorijų perdirbimą į riebalus. Jei pakeisite savo mitybą taip, kad jis turi daugiau riebalų, galite „išmokyti“ kūną naudoti jį ne tik kaip „atsargas“, bet ir kaip „pagrindinį kurą“.

Jei per dieną suvalgysite ne daugiau kaip 50 g angliavandenių ( Apribokite sau duoną ar vieną bananą), tada organizmas pateks į „ketozės“ būseną, t. pradės deginti riebalus energijai. Ši idėja yra „Peterson“ svorio netekimo sistemos centre.

Čia pateikiamos 10 pagrindinių taisyklių, kaip prarasti svorį.

1. VALGYKITE ŽUVĮ, MĖSĄ IR AVOKADUS.

Siekiant pagreitinti medžiagų apykaitą, reikia subalansuoti omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykį. Paprastai turime per daug pirmojo ir per mažai antrojo.

Norėdami išspręsti šią problemą, turite pridėti prie dietos lašišų, sardinių, silkių, ančiuvių, moliuskų, krabų, krevečių..

Tačiau verta prisiminti, kad geriau ne valgyti tunų ir kardžuvių: šios žuvies suaugusiesiems turi per daug gyvsidabrio.

Būtinos rūgštys taip pat yra daug alyvuogių, avokadų ir riešutų. Jie yra kokosų aliejuje.

Šiuose produktuose esantys riebalai laikomi gerais, nes jie metabolizuojami kitaip nei kiti riebalai.

2. VIETOJ TRADICINIŲ PUSRYČIŲ, IŠGERKITE PUODELĮ KAVOS SU SVIESTU.

Pridėkite 3-4 valgomuosius šaukštus sviesto arba kokoso aliejaus į savo ryte esančią arbatą ar kavos puodelį. Tai puikūs pusryčiai.

Jei jums to nepakanka, pusryčiams valgykite klasikinį sumuštinį arba tris kiaušinius.

Įvedę į „ketozės“ būseną, pamatysite, kad ryte nebebus jaučiamas badas. Ir vis dėlto reikalingi pusryčiai.

3. NEVARTOKITE VAISIŲ CUKRAUS.

Kai visi valgė tik sezoninius, mažus ir ne visada saldžius vaisius, viskas buvo gerai. Dabar, ant lentynų, nematote tiek daug žemės ūkio produktų kaip genų inžinerija: didžiuliai, hiper-saldūs vaisiai, kurie ilgą laiką augo nesuprantamoje vietoje, bet ištisus metus.

Pavyzdžiui, paimkite vynuoges. Kas tai yra, jei ne grynas cukrus?

Gliukozė, laktozė, sacharozė ir kiti cukrūs yra tolygiai pasiskirstę organizme, tačiau čia „vaisių cukrus“, fruktozė – eina tiesiai į kepenis. Jei ji turėjo apdoroti didelius fruktozės kiekius, ji negalėtų su ja susidoroti. Rezultatas: sacharozė paverčiama trigliceridais (pavojingais riebalais), kurie vėl patenka į kraują.

4. Stenkitės dažniau badauti

Kiekvienas žino apie pasninkavimo naudą ir nenaudą. Paprastai logika yra tokia: jūs nustojate (beveik) valgyti, insulino lygis sumažėja, jaučiatės alkanas, bet kūnas praranda svorį.

Bet jei jūsų užduotis yra smarkiai sumažinti insulino kiekį kraujyje, tai yra du geresni būdai.

Pirma, pasninkavimo metu galite priversti save valgyti daugiau riebalų ir mažiau angliavandenių. Antra, 24 val. Nieko nevalgykite, išskyrus riebalus (sūris, plakta grietinėlė, kokosų aliejus, alyvuogių aliejus, taukai, kiaušiniai, riebalinė mėsa).

5. TAMSIAI LAPINĖS DARŽOVĖS NAUDINGA SVEIKATAI.

Tamsios lapinės daržovės, pavyzdžiui, kopūstai, paprastai turi mažai kalorijų.

Dėmesys skiriamas kopūstams, trūkažolėms, šparagams, špinatams, salotoms, kiaulpienėms ir garstyčioms. Ir tai bus geriau, jei skonis yra „natūralus“, t.y. šiek tiek kartūs.

6.NIEKADA NEVALGYKITE KIAUŠINIŲ BALTYMŲ, OMLETŲ IR BULVIŲ.

Geltona yra geriausia kiaušinio dalis. Baltymai yra 50% pagaminti iš kiaušinio baltymo ir 50% riebalų, kurių reikia vystymuisi. Dauguma žmonių mano, kad kiaušinių trynys yra cholesterolio šaltinis, kuris užkimšia mūsų arterijas, tačiau tai nėra tiesa. Kiaušiniuose esantis cholesterolis neužkimša arterijų, čia riebalai yra visiškai sveiki.

Dabar apie bulves. Jame nėra vertingų maistinių medžiagų, išskyrus kalį. Bet jis yra pilnas krakmolingų medžiagų, kurios neigiamai veikia žmonių sveikatą.

7. KOKOSAI – SVORIO NETEKIMO DIEVAS!

Kokosai yra „beveik lašiša“, kalbant apie smegenų naudingumą, sako Petersonas. Iš dalies taip yra todėl, kad šiuose vaisiuose beveik nėra angliavandenių. Ir iš dalies dėl to, kad jie yra pilni vidutinio ilgio trigliceridų (MCT). Kokosų aliejus paprastai sudaro 66% jų.

Todėl reguliarus kokosų vartojimas taip pat yra puiki nutukimo, vėžio, Alzheimerio ir Parkinsono ligų bei kitų neurologinių ligų prevencija.

8. VALGYKITE GRAIKIŠKĄ JOGURTĄ.

Jis turi turėti mažai riebalų ir būti be cukraus.

Jame gausite puikų baltymų ir sveikų angliavandenių kiekį.

9. GALITE GERTI ALKOHOLĮ.

Mažai angliavandenių dietos privalumas yra tai, kad jis neskaito kalorijų. Jūsų tikslas yra apriboti angliavandenių suvartojimą organizme.

Ir tai gera žinia mėgstantiems išgerti. Svarbiausia – negerkite alaus, nes jis yra pilnas angliavandenių. Sutelkti dėmesį į pikantiškus gėrimus: viskį, džiną, romą, tekilą, degtinę. Kiekviename iš jų – nuliai angliavandeniai.

10. NEGALIMA PRALEISTI SPORTO.

Yra tyrimų, kurie rodo, kad bėgiojimas iš tikrųjų nėra geriausias būdas numesti svorį. Daug efektyviau yra trumpos, bet labai intensyvios treniruotės.

Atminkite, kad jūsų tikslas yra tiesiog numesti svorio. Šiam tikslui geriausi yra trumpi pratimai.

Įvertink šį įrašą

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
0