Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Anties įdaras, receptas

Reikės: 1 svogūno, 300 g moliūgo, 200 g pekano riešutų, alyvuogių aliejaus, 200 g ryžių, 500 ml daržovių arba vištienos sultinio, 25 g tarkuoto parmezano sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Svogūnus, moliūgus ir riešutus susmulkinkite ir sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, tada gerai išmaišykite rankomis. Kepkite apie 20 minučių.

Ryžius suberkite į puodą su sultiniu ir virkite 20-25 min. arba kol ryžiai suminkštės ir sugers sultinį. Įberkite sūrio. Ryžius sumaišykite su iškepusiomis daržovėmis.

Tokį įdarą paruošite gan lengvai, o šaldytuve galite laikyti iki dviejų dienų. Kai ateis laikas kepti antį, įdarykite ją iš anksto paruoštu mišiniu ir dėkite kepti į orkaitę – tai sutaupys nemažai laiko Kalėdų rytą. Pekano riešutus galite keisti kita mėgstama alternatyva, pavyzdžiui, makadamijos arba lazdyno riešutais. Šį ryžių mišinį galite naudoti ne tik kaip įdarą mėsai, tačiau ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

81