Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Aštrūs kiniški gyoza su kalakutiena

Reikės: 250 g maltos kalakutienos, 16 gyoza šaldytos tešlos gabalėlių, 1 susmulkinto raudonojo čili pipiro, 2 arbatinių šaukštelių smulkintos imbiero šaknies, 1 arbatinio šaukštelio kiniško prieskonių mišinio, 2 valgomųjų šaukštų austrių padažo, 1 valgomojo šaukšto aliejaus, pusės stiklinės vandens.

Pirmiausia, sumaišykite kalakutieną, čili pipirą, prieskonius, austrių padažą ir imbierą. Taip pasigaminsite įdarą. Tuomet jį dėkite po du šaukštelius į kiekvieną tešlos gabalėlį, sudrėkinkite kraštus, kad galėtumėte gerai užlipdyti. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite koldūnus suklijuota dalimi į viršų, primažinę ugnį įpilkite vandens. Uždenkite dangčiu, patroškinkite apie 5 minutes. Dangtį nuimkite, dar patroškinkite porą minučių, kol vanduo išgaruos, o koldūnų apačios apskrus.

Šį patiekalą ypač gardu valgyti su sojų arba tradiciniu saldžiarūgščiu padažu. Pastarąjį pasigaminti galima nedideliame kiekyje aliejaus pakaitinus ir pakepinus sezamo sėklas. Tada reikia įpilti porą valgomųjų šaukštų tamsaus sojų padažo, įdėti tiek pat medaus ir citrinos sulčių. Taip turėsime karamelinės spalvos bei nuostabaus skonio ir kvapo pagardą.

78