Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Avinžirnių suktinukai, receptas

Reikės: 200 g konservuotų avinžirnių, ketvirčio raudonojo kopūsto, 1 morkos, saujos mėgstamų riešutų, tortilijų paplotėlių, šaukštelio majonezo, pagal skonį – kalendros, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.

Smulkiai sutarkuokite raudonąjį kopūstą ir morkas. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus – tarkuotas daržoves, riešutus, kalendrą, svogūnų laiškus ir avinžirnius. Pagardinkite pipirais ir druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įdėkite šiek tiek majonezo, viską gerai išmaišykite.

Gautą masę paskirstykite ant tortilijų paplotėlių ir tvirtai suvyniokite.

Avinžirnių masę galima pagardinti ir kitomis mėgstamomis daržovėmis – pavyzdžiui, burokėliais ar džiovintais grybais. Norėdami išskirtinio skonio, į masę galite įmaišyti rūgštesnių obuolių, tačiau juos rekomenduojama supjaustyti kaip įmanoma smulkiau, kad neužgožtų skonio.

54