Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais

Receptai
INGREDIENTAI:
4 porcijoms
4 riekelės  duonos, ciabatta
20 g kietojo sūrio (parmezano)
1 v. š.  grietinės
1 skiltelė česnako
1 šakelės čiobrelio, šviežio
100 g rikotos sūrio
2 v. š.  alyvuogių aliejaus
100g vyšninių pomidoriukų
Ketvirčio citrinos
Ketvirčio a. š. baziliko, džiovinto
Ketvirčio a. š. raudonėlio, džiovinto
Ketvirčio a. š. čiobrelio, džiovinto
Druskos ir pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:

Vyšninių pomidoriukų puseles išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.

Kepti įkaitintoje iki 200 °C temp. orkaitėje 20 minučių  (arba 100 °C  temp 1 valandą . Žemesnėje temperatūroje pomidoriukai išliks sultingesni).

Nulupti bei smulkiai supjaustyti česnaką ir sumaišyti su 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.

Kepti iki 220 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje  5 minutes, kol duona

lengvai apskrus (kepant naudoti griliaus rėžimą). Ištraukus iš orkaitės, ant viršaus užtarkuoti parmezano sūrio.

Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska,pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.

Ant ciabatta duonos riekių užtepti rikotos sūrio mišinį. Ant  viršaus uždėti keptus vyšninius pomidorus

Skanaus!

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0