Burnoje tirpstančios varškės spurgos

Receptai

Burnoje tirpstančios varškės spurgos

Jums reikės:

1 kiaušinis

200 g varškės

2 v.š grietinės

1 a.š. sodos

200 g cukraus

300 g miltų

P A R U O Š I M A S

Pirmiausia apžiūrėkite varškę, kokio rupumo ji yra. Jei varškėje yra daug gumuliukų būtina ja sutrinti smulkintuvu. Kiaušinio tryni atskirti nuo baltymo. Trynį sumaišyti su varške, cukrumi ir gerai išmaišyti, jei dar matote varškės gumuliuku, dar karta persmulkinkite smulkintuvu/blenderiu.

Į grietinę įdėkite sodą truputi pamaišykite ir supilkite į kiaušinio trynio, varškės ir cukraus mišinį. Dabar eilė atėjo baltymui – išplakite jį iki standžių putų ir lengvais judesiais sumaišykite su tešla.

Galiausiai – miltai sijodami berkite miltus, kol matysite, kad tešlą galite minkyti. Miltų kiekis nurodytas recepte yra kintantis, nes negaliu nuspėti kokio dydžio kiaušinį ar kokia varškę naudosite. Todėl visada gali būti mažiau arba daugiau miltų. Svarbu nepridėti miltų mažiau, kitaip spurgos prisigers labai daug aliejaus. Ir drąsiai minkykite tešla, kad ji taptu elastinga. Rekomenduoju minkyti apie 7 minutes ir leisti tešlai „pailsėti“ kambario temperatūroje apie 10 min.

Formuoti spurgas galite, kaip norite, originaliąja forma 🍩 ar rutuliukais, tik labai svarbu nepadaryti per storų. Tešlos storis neturėtu siekti daugiau kaip 1 cm ar 1.5 cm storio ( kepdamos dar išsipūs)

Kepkite aliejuje arba geriausia – kiaulės taukuose. Abi spurgos puses apkepti, kol gražiai paruduos.

Ką tik iškeptas spurgytes dėkite ant popierinio rankšluosčio arba servetėlių – aliejui/taukams sugerti ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!