„Cezario“ salotos su vištiena

Receptai

„Cezario“ salotos su vištiena

Ingredientai

  • Garstyčios 2 a.š.
  • Vištienos filė 300 g
  • Batonas 200 g
  • Parmezano sūris 100 g
  • Česnako skiltelės 2 vnt.
  • Juodieji malti pipirai pagal skonį
  • Aisbergo salota 1 vnt.
  • Virtas trynys 2 vnt.
  • Citrinų sultys 2 v.š.
  • Actas 6 % 1 a.š.
  • Druska pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 200 ml

Gaminimas

Paruošiam visus ingredientus. Pradedam nuo vištienos filė paruošimo, nes jam paruošti reiks daugiausia laiko. Per tą laiką mes galėsim paruošti salotų padažą ir kitus ingredientus.

Supjaustom krūtinėlę stambiais kubeliais, pabarstom druska ir pipirais.

Apkepam keptuvėje, aliejuje, iki gražiais pagels. Pirmas 5-7 min. uždenkite dangčiu.

Kol kepa vištiena, ruošiam aliejų džiūvėsėliams. Sumaišom 5  valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus su 1 išspausta skiltele česnako, paliekam pastovėti 10-15 min.

Supjaustom 4-5 riekeles batono kubeliais.

Ruošiam salotų užpilą. Trynius ištrinam su garstyčiomis iki vienalytės masės.

Išspaudžiam 1 česnako skiltelę ir gerai išmaišom.

Pridedam: acto 6%, citrinos sulčių, druskos, pipirų ir 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.

Viską gerai išmaišom.

Salotų lapus nuplaunam ir išdžiovinam.

Tuo tarpu krūtinėlė jau bus paruošta.

Supjaustom krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir leidžiam jai visai ataušti.

Į keptuvę supilam aliejų su česnaku. (aš tai darau per metalinį sietelį, kad nepakliūtų česnako gabalėliai)

Sudedam supjaustytą batoną.

Apkepinam česnakiniame aliejuje. Leidžiam ataušti.

Sūrį sutarkuojam ant vidutinės tarkos.

Salotų lapus plėšom rankomis.

Sudedam vištieną sūrį ir džiūvėsėlius.

Užpilam padažą ir išmaišom. Truputį padažo galima palikti ant viršaus dėl grožio. Iškart tiekiam į stalą.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0