Drėgnas šokoladinis morkų keksas, receptas

Receptai

Drėgnas šokoladinis morkų keksas

Reikės:

260 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų morkų (tarkuotų smulkia burokine tarka)
100 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus
95 gramai juodojo šokolado
5 šaukštai cukraus
10 gramų kepimo miltelių
šiek tiek druskos

Gaminimas:

1.Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti pieną, aliejų, sudėti smulkia burokine tarka tarkuotas morkas, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti.
2.Masę padalinti į 2 dalis, į vieną iš jų supilti garų vonelėje ištirpintą šokoladą.
3.Formą iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi ir pilti tešlą sluoksniais, tada atsargiai pamaišyti. Kepti 170 C laipsnių orkaitėje apie 45 – 55 minutes.
Autorius