Grietininės žele su bananais receptas

Receptai

Grietininės žele su bananais receptas

Šventinis stalas, ypač jei prie jo yra vaikų, neapsieina be desertų. Šiuo finaliniu kulinariniu akordu šeimininkė lyg parodo, kad ji tikrai savo reikalo meistrė. O svečiams lieka tik ragauti šių saldumynų ir sutikti, kad tai tikras apsivalgymas.

Ingredientai

  • 1 l grietinės ( kuo riebesnė tuo geriau)
  • 250 g cukraus
  • 3-4 bananai
  • 30 g želatinos
  • vanilinis cukrus ir šokoladas pagal pageidavimą

Paruošimas

1. Grietinę išimk iš šaldytuvo, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros. Pradėk plakti grietinę mikseriu, paskui supilk cukrų (tame tarpe ir vanilinį) ir plak kol cukrus pilnai ištirps.

2. Ant vandens vonios užkaisk želatiną kol pilnai ištirps. Leisk želatinai taip pat ataušti iki kambario temperatūros, juk karštos jos naudoti negalima.

3. Tuo metu kubeliais supjaustyk bananus.

4. Paimk indus žele. Ant kiekvieno indo dugno išdėliok bananų gabalėlius.

5. Dabar sumaišyk ataušusią želatiną su grietine. Tam maišydama šaukštu grietinę  plona srovele pilk į ją želatiną.

6. Dabar pilk grietinės mišinį į jau paruoštus indus su bananais. Dėk į šaldytuvą greitam sustingimui. O jei svečiai jau renkasi ir reikia kad žele sustingtų greičiau,gali ją dėti net į šaldymo kamerą.

7. Dabar smulkiai sutarkuok šokolado plytelę ir šiais trupiniais pabarstyk žele. Tokį grožį baisu net valgyti. O juk tai labai skanu. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0