Ieškote geriausio šašlykų recepto? Atskleisime paslaptį, kurią žino tik armėnai

Receptai

Ieškote geriausio šašlykų recepto? Atskleisime paslaptį, kurią žino tik armėnai

Šis marinato receptas ne šiaip geras, o tiesiog unikalus. Mėsa jame marinuojasi vos 40 min, o taip pat gali būti be šaldytuvo 2-3 dienas ir nesugesti. Bet neverta pamiršti, kad mėsa turi būti kokybiška, taipogi nepalikti jos tiesioginiuose saulės spinduliuose.

Ingredientai:
saulėgrąžų aliejus – 200 ml
svogūnai – 0,5 kg
jautiena – 1,5 kg
juodi malti pipirai pagal skonį
kalendra džiovinta pagal skonį
druska pagal skonį
kalendros lapai pagal skonį

1. Į indo dugną supilkite saulėgrąžų aliejų. Toliau berkite juoduosius pipirus. Pagal pageidavimą – džiovintas kalendros sėklytes ir žalius lapus. Pasūdykite ir neilgam palikite.

2. Supjaustykite kiekvieną svogūną į 4 dalis. Patį smulkiausią svogūną susmulkinkite ir sutrinkite su nedideliu druskos kiekiu. Dėkite svogūnus į aliejų.

3. Stambiai supjaustykite mėsą. Galima imti jautieną arba kiaulieną. Dėkite mėsą į puodą su marinatu ir permaišykite. Svogūnus,kurie atsidūrė viršuje, pasukite įpjova į mėsą. Palaukite 40 min ir galite ruošti!

 

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0