Jūros ešerys keptas orkaitėje, receptas

Receptai

Jūros ešerys keptas orkaitėje, receptas

Reikės:

jūros ešeriai: 4 (po ~500 gramų)

džiovintas bazilikas, rozmarinas ir kitų žolelių mišinys: 3 šaukštelių

citrinos: 1

česnakas: 4 skiltelių

druska

šviežiai malti pipirai

alyvuogių aliejus

Gaminimas:

 

Iš pradžių žuvį nuvalome (pelekus paliekame), nuplauname bei nusausiname. Kepimo indą ištepame su aliejumi. Tada žuvį padruskiname, papipiriname, ištriname žolelėmis bei dedame į kepimo indą. Česnaką supjaustome plonomis riekutėmis bei uždėliojame ant žuvies, kelis įkiamei į vidų. Citriną supjaustome riekutėmis bei taip pat išdėliojame ant žuvies viršaus. Patepame aliejumi.

Tuomet orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros, uždėjusios foliją kepame maždaug 15 minučių, po to nuėmusios foliją kepame dar apie 10 minučių.

Galiausiai valgome su pasirinktu-megstamu garnyru.

Skanaus!