Kaip pagaminti vištą, kad joje neliktų hormonų ir antibiotikų

Įdomybės

Kaip pagaminti vištą, kad joje neliktų hormonų ir antibiotikų

Senais laikais ant mūsų stalo būdavo patiekiama višta iš močiutės paukščių ūkio.

Šiandien parduotuvių lentynos lūžta nuo vištienos. Ir mes visi puikiai žinome, kad gamintojų konkurencija ne visada yra sąžininga.

Jie šeria paukščius kombinuotaisiais pašarais, hormonais ir antibiotikais. O antibiotikai vištos organizme gali išlikti ilgiau nei savaitę.

Kaip apsidrausti ir kokių apsaugos priemonių reikėtų imtis? Pašalinti iš vištienos antibiotikus galima tiesiog virtuvėje. Štai kaip tai galima padaryti.

Pirmas būdas.

Jeigu verdate parduotuvėje pirktą vištą, sultinio geriau nenaudokite. Jame nelieka jokių naudingųjų medžiagų. Verdant visi toksinai patenka tiesiai į sultinį. Vištienos sultiniui rekomenduojama naudoti iš ūkininkų įsigytą vištą.

Antras būdas.

Jeigu nusprendėte vištą kepti, išimkite visus vidaus organus, nes būtent juose kaupiasi daugiausia toksinų. Taip pat rekomenduojama nulupti odą.

Trečias būdas.

Vištieną galima pamerkti į specialų tirpalą. Jam pagaminti prireiks 1 l vandens ir kelių valgomųjų šaukštų akmens druskos. Taip pat galima įmaišyti ¼ citrinos sulčių. Palaikykite jame vištieną maždaug 2 valandas. Nupilkite tirpalą. Padarykite naują ir vėl pamerkite vištieną valandai arba dviem.

Taip pat ją galima pamerkti į mineralinį vandenį. Taip iš mėsos ne tik pasišalins toksinai, bet ir ji bus minkštesnė.

Šaltinis

Įvertink šį įrašą

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
0