2021-01-21

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas – receptas

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas – receptas

21×21 pyrago formelei reikia:

  • 100 g. razinų
  • 130 g. džiovintų abrikosų
  • 50 g. džiovintų slyvų
  • 50 g. cukruotų imbierų
  • 80 g. datulių
  • 100 g. džiovintų kriaušių
  • 100 g. apelsinų cukatų
  • 1 citrinos žievelė
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės
  • 100 g. graikinių riešutų
  • 100 g. lazdyno riešutų
  • 110 g. minkšto sviesto
  • 80 g. rudo  cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 citrinos sulčių
  • migdolų esencijos keletas lašelių
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 220 g. miltų

Gaminimas:

Džiovintus vaisius susmulkinkite kubeliais. Riešutus stambiai sukapokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki baltumo, purumo. Po to po vieną sumušti kiaušinius, po kiekvieno įmušto kiaušinio paplakite masę apie minutę. Tuomet supilkite citrinos sultis, esenciją.

Į paruoštą masę supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite ir suberkite džiovintus vaisius bei riešutus. Permaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Išlyginkite paviršių ir dėkite kepti į įkaitintą iki 140-150 °C orkaitę apie 1 valandą.

Atvėsusį pyragą suvyniokite į rankšluostėlį, maistinę plėvelė ir dėkite į sandarią dėžutę. Pirmą kartą sulaistykite 50 ml. alkoholio po savaitės, antrą ir trečią kartą irgi po savaitės., tik kaip minėjau paskutinis laistymas turi būti ne vėliau kaip savaitę prieš Kalėdas, prieš ragavimą.

O štai taip atrodė subrandinti pyrago gabalėliai.

Skanaus!

Sveikinu su kalendorine žiema! Laikas ruoštis Kalėdoms! ♥

 

Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/

270
Dalinkis naujienomis