2021-01-22

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Kalėdinis šokoladinis pyragas

Kalėdinis šokoladinis pyragas

Reikės 26 cm skardai:
Tešla:
110 g sviesto
80 g cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
250 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Triufelių masei:
200 g juodojo šokolado (naudojau 70 proc. kakavos, bet jei mėgstat saldžiau imkit mažiau)
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
45 g pyrago ar sausainių trupinių
1,5 valg. š. rožių vandens (arba romo, brendžio, kavos)

Papuošimui:Karijų riešutų ir džiovintų spanguolių

Gaminimas:

Iš tešlai skirtų ingredientų kombainu paruoškite tešlą. Pašaldykite šaldytuve, kad būtų lengviau kočioti. Išklokite tešla skardą atsegamais kraštais/išimamu dugnu. Dugną subadykite šakute.
Kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi, kol kraštai gražiai parus.
Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, vis maišydami, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinkite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Vėliau masę išsukite, supilkite rožių vandenį/romą/brendį, suberkite trupinius, gerai išmaišykite ir sukrėskite ant atvėsusio pagrindo.Papuoškite karijų riešutais ir džiovintimis spanguolėmis.
Palikite šaltai bent 3 valandoms.

Skanaus 🙂

Tešla pagal Sandrą
Triufelių pagrindas iš Forellės receptų

153
Dalinkis naujienomis