Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Karališkasis rizoto su vištiena

Reikės: 50 g sviesto, 85 g rūkytų lašinių taukų, 1 smulkiai supjaustyto svogūno, 250 g stambiai supjaustytų jūsų pasirinktų grybų, 300 g apvaliųjų ryžių, 150 ml balto sauso vyno, 1,4 l vištienos sultinio, 140 g virtos ir smulkiai supjaustytos vištienos, 50 g tarkuoto parmezano, žiupsnelio petražolių.

Įkaitintoje didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Dėkite lašinių taukus ir kepkite dar 5 min. ant silpnos ugnies. Suberkite svogūną, kepkite dar 10 min., kol svogūnas suminkštės. Sudėkite grybus ir viską toliau maišydami virkite 5 min.

Tuomet suberkite ryžius į puodą verdančio vandens ir virkite ant vidutinės ugnies 2 min., kol jie taps skaidrūs. Į mišinį supilkite vyną ir leiskite jam šiek tiek pavirti. Tuomet supylę ketvirtadalį vištienos sultinio virkite dar 20 min., iki kol tekstūra pasidarys kreminė, primenanti pudingą.

Į išvirtus ryžius berkite vištienos gabaliukus, viską trumpai pašildykite. Dėkite parmezaną ir petražoles, tuomet uždenkite viską ir palikite 5 min., kad į ryžius įsigertų daugiau skysčio. Patiekalą galite pagardinti papildomai pridėdami parmezano.

„Šis karališkasis ryžių patiekalas gali būti gaminamas ir be vištienos. Taip jis puikiai tiks vegetarams, kurie į savo maisto racioną nori įnešti daugiau įvairovės. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų“, – pataria maisto ekspertė B. Baratinskaitė.

193