Kepti baklažanai su česnaku ir žalumynais, receptas

Receptai

Kepti baklažanai su česnaku ir žalumynais, receptas

Reikės:

  1. Baklažanai – 2 kg.
  2. Česnakai – 1 galvutė.
  3. Krapai – 300 g.
  4. Aliejus – 1,5 stiklinės.
  5. Actas (9%) ½  valgomojo šaukšto.
  6. Druska – 2 valgomieji šaukštai.
  7. Vanduo – 2,5 l

Gaminimas:

Pradžiai reikia paruošti tirpalą – o būtent  vandenį (2,5 l), kur reikia dėti druską ir actą (pagal receptą). Toliau gautą tirpalą būtina užvirinti puode.

Kol šis procesas vyksta, būtina paruošti baklažanus – odą galite nuimti, o galite ir palikti, kiekvienas renkasi pagal savo skonį, toliau būtina daržovę supjaustyti kubeliais.

Po to reikia įdėti baklažaną į verdantį vandenį ir virti 5 min.

Ne mažiau svarbus etapas yra pats konservavimas.

Čia pagrindas yra prieskoniuose, o būtent krapuose ir česnake, kuriuos būtina susmulkinti ir užpilti aliejumi. Po to, kai pagrindas paruoštas, būtina nupilti vandenį nuo baklažanų ir sumaišyti juos vienoje lėkštėje su krapais ir česnakais.

Gautą mišinį reikia dėti į stiklainius, o po to palikti nakčiai šaldytuve.