Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Keptos kriaušės su gorgonzola, receptas

Reikės: 3 didelių sultingų kriaušių, 3 citrinų sulčių, 100 g pelėsinio sūrio gorgonzola, ketvirčio stiklinės džiovintų spanguolių, tiek pat kepintų ir smulkintų graikinių riešutų, valgomojo šaukšto rudojo cukraus, poros saujų rukolos, ketvirčio stiklinės alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, nealkoholinio, kuo natūralesnio obuolių sidro.

Pirmiausia, perpjaukite pusiau kriaušes, išimkite sėklas, išskobkite dalį minkštimo. Tuomet jas apšlakstykite citrinų sultimis. Taip kriaušės nepajuoduos. Tada dubenyje sumaišykite sūrį, riešutus ir spanguoles. Mase įdarykite kriaušes. Jas sudėkite į kepimo indą. Dubenyje sumaišykite obuolių sidrą ir cukrų, šiuo mišiniu apliekite vaisius. Dėkite kepimo indą į orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Iškepus, leiskite atvėsti. Inde likusias sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Kriaušes dėkite į lėkštę, papuoškite rukola, apšlakstykite paruoštu padažu. Mėgaukitės!

„Tai – labai gurmaniškas, tačiau lengvai paruošiamas receptas. Jo unikalumą slepia natūralaus kriaušių saldumo ir mėlynojo pelėsinio sūrio derinys. Todėl tokiu patiekalu pasilepinti galima tiek išskirtinėmis progomis, tiek ir kasdien. Šis išskirtinis kriaušių užkandis netgi puikiai tiks kulinariniam savaitgalio vakarėliui su draugais“, – tikina B. Baratinskaitė.

20