Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Patarimai

Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Džiovinti abrikosai – neabejotinai vieni naudingiausių džiovintų vaisių, kurių rekomenduojama kasdien suvalgyti po 3-5 vienetus. Tai gali būti puiki šokolado ar kitų saldumynų alternatyva, nes džiovinti abrikosai ne tik skanūs, bet taip pat ir labai naudingi. Taigi, kodėl verta juos valgyti?

Geležies ir vitamino C šaltinis

Net trečdalis moterų ir vaikų kenčia nuo geležies trūkumo, dėl kurio suprastėja kraujo kokybė ar net susergama mažakraujyste. Esant geležies trūkumui gydytojai rekomenduoja vartoti specialius maisto papildus, tačiau to gali nė neprireikti, jei į mitybos racioną įtrauksite džiovintus abrikosus. 100 gramų džiovintų abrikosų yra net 0,8 mg geležies, o šiuose vaisiuose esantis vitaminas C padeda šį mineralą lengviau įsisavinti.

Maistas smegenims

Jei mokotės ar dirbate įtemptą darbą, džiovinti abrikosai jums bus tikrai naudingi. Šis sveikas užkandis didina darbingumą ir gerina atmintį, todėl džiovinti abrikosai gali padėti pasiekti dar geresnių rezultatų.

Apsauga nuo osteoporozės

Osteoporozė – tai liga, pasireiškianti kaulų tankio mažėjimu. Šis sveikatos sutrikimas dažniausiai pasireiškia vyresnėms nei 40 metų moterims, o pagrindinė osteoporozės priežastis – kalcio trūkumas. Džiovintuose abrikosuose kalcio kiekis yra didesnis nei šviežiuose, todėl juos įtraukti į mitybos racioną tikrai naudinga.

Gerinamas virškinimas

Džiovintuose abrikosuose esančios maistinės skaidulos padeda išvengti virškinimo sutrikimų. Šie džiovinti vaisiai gerina žarnyno mikroflorą, padeda iš organizmo pašalinti toksinus, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Jei vartojate šlapimą varančius vaistus, džiovinti abrikosai padės atstatyti druskų pusiausvyrą.

Svorio kontrolė

Jei siekiate numesti kelis nepageidaujamus kilogramus, džiovinti abrikosai padės tai pasiekti. Teigiama, kad šie vaisiai pristabdo riebalų kaupimąsi organizme, todėl kasdien rekomenduojama suvalgyti 5-6 džiovintus abrikosus. Tai padės numalšinti alkį, todėl nekils noras užkandžiauti.

Sveikesnės akys

Džiovintuose abrikosuose gausu beta-karotino, kuris itin naudingas akims. Teigiama, kad reguliarus šių džiovintų vaisių valgymas gerina regėjimą, saugo akis nuo uždegimo ir kitų ligų.

Mažinamas kraujo spaudimas

Jei vargina aukštas kraujospūdis, jums tiesiog būtina valgyti džiovintus abrikosus. Šiuose džiovintuose vaisiuose gausu magnio, kuris stabilizuoja kraujospūdį. Taip pat džiovinti abrikosai yra puikus kalio šaltinis, kuris padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Džiovintus abrikosus galite valgyti vienus, su varške ar jogurtu, taip pat jie puikiai dera įvairiuose kepiniuose, ir t.t. Šiuos džiovintus vaisius įtraukti į mitybos racioną tikrai nebus sunku, o valgydami juos reguliariai tikrai pastebėsite teigimą poveikį sveikatai.