Kokių maisto produktų reikėtų vengti pusryčiams?

Įdomybės

Kokių maisto produktų reikėtų vengti pusryčiams?

Pusryčiai turi būti lengvi ir maistingi. Į rytinį racioną būtina įtraukti baltymus ir angliavandenius, kurie pasotina organizmą ir visai dienai jam suteikia energijos.

Sumuštiniai su dešra ir sūriu – kenksmingas kancerogenų mišinys

Kava – tikras „nuodas“ alkanam skrandžiui

Greiti sausi pusryčiai – tiesioginis kelias į nutukimą

Bananai – vaisia, sukeliantys širdies ir kraujagyslių ligas

Žalios neapdorotos daržovės – produktai, sukeliantys gastritą ir opas

Saldumynai ir kepiniai – skanėstai, kurie sukelia cukrinį diabetą

Citrusiniai vaisiai ir jų sultys – alergija ir gastritas

Tai kokie gi turi būti naudingi pusryčiai?

 

Gydytojai tvirtina, kad pusryčiams naudingiausi maisto produktai yra šie:

įvairios košės (grikių, avižų, kukurūzų, kvietinė ir pan.), kurių sudėtyje yra ląstelienos, mažinančios cholesterino kiekį. Toks maistas įjungia virškinimo sistemos darbą ir organizmą užpildo vitaminais, baltymais ir geležimi;

  • kiaušiniai – tokie virti, kepti ar troškinti produktai organizmą aprūpina naudingais baltymais ir užtikrina sotumo jausmą;
  • viso grūdo duona – naudingų ir organizmui būtinų angliavandenių šaltinis;
  • riešutai normalizuoja skrandžio sulčių rūgštingumą ir stabilizuoja virškinimo procesus;
  • medus – šis natūralus saldėsis organizmui padės greičiau nubusti. Be to, jis gali jį papildyti energija ir džiaugsmu.

Užmirškite kenksmingus produktus ir pusryčiaukite teisingai. Tik taip jūsų organizmas atsidėkos sotumo, žvalumo ir džiaugsmo jausmu.

Tai jums tikrai patiks!

 

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0