Kreminis medus (plaktas medus) Receptas

Receptai

Kreminis medus (plaktas medus) Receptas

Kaip nustatyti falsifikatą

  1. Tikras plaktas medus primins sutirštintą pieną pagal spalvą, bet niekada nebus idealiai baltas.
  2. Plaktas medus kvepia kaip paprastas. Jei medaus kvapo nesijaučia, o jį permuša kiti aromatizatoriai, medus nenatūralus.
  3. Kokybiškas plaktas medus vienalytis ir nesisluoksniuoja.

Parduotuvėse plaktas medus kainuoja brangiau už paprastą ,bet patikrinti kokybę ne visada pavyksta. Kad neabejotumėte produkto natūralumu, geriau paruoškite jį namų sąlygomis.

Naminis paruošimas smarkiai skiriasi nuo gamybinio, kadangi norisi paruošti skanią švelnią masę nedelsiant, tai ir laikysis toks medus du kartus trumpiau. Skonis nuo pirktinio nesiskirs, todėl drąsiai galima ruošti plaktą medų nedidelėmis porcijomis namuose.

Ingredientai:

  • 180 g skysto medaus
  • 20 g kristalizuoto medaus

Paruošimas

  1. Sumaišyk skystą ir kristalizuotą medų.
  2. Blenderiu vidutiniu greičiu pradėk plakti medų. Per kelias minutes kristalai ims skilti į smulkias daleles ir medaus konsistencija pakis. Plakti medų būtina 3 valandas ir daugiau. Taip jis pavirs švelnia mase, kurią bus lengva tepti ant duonos.
  3. Dėk plaktą medų į šaldytuvą. Jau po valandos galima pastebėti, kad medus sutirštėjo, bet vis dar lengvai tepasi ant duonos. Vėliau reikia laikyti plaktą medų šaldytuve.

Tai jums tikrai patiks!

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0