Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

Receptai

Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas

Šį obuolių pyragą labai lengva paruošti!

Sumaišote vos 3 ingredientų stiklines, padarote įdarą – ir viskas: liko tik sulaukti, kol orkaitė užbaigs jūsų pradėtą darbą! Svarbiausia, reikia išsirinkti sultingus obuolius: nuo to priklausys kepinio kokybė. Pyragas išeina švelnus ir skanus. Kas nemėgsta obuolių pyragų? Visi mėgsta: tačiau ne visada yra laiko terliotis su tešla. Tokį kulinarinio meno šedevrą gali padaryti netgi pradedantis kulinaras ir pradžiuginti savo artimuosius skaniu aromatingu kepiniu. Pyragai su obuoliais ir žiemą padovanos jums dalelę saulėtos vasaros.

Reikalingi ingredientai:

  • manų kruopos – 1 stiklinė (160 g)
  • kvietiniai miltai – 1 stiklinė (130 g)
  • cukrus – 1 stiklinė (180 g)
  • kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai – 5 vnt
  • sviestas – 30 g
  • pienas – 1 stiklinė (200 ml)
  • citrinos sultys – 2-3 valg.šaukštai
  • cukraus pudra – dekoravimui

Kaip paruošti obuolių pyragą „3 stiklinės“

  • Obuolius, kruopščiai nuplautus ir nusausintus, kartu su žievele sutarkuojame stambia trintuve.
  • Obuolių masę dedame į dubenį ir apliejame citrinos sultimis. Visus sausus ingredientus maiome viename dubenyje: miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius.
  • Patarimas. Galima naudoti kepimo miltelius, pagamintus savo rankomis.
  • Pyragui paruošime 20 cm diametro išardomą formą.
  • Formą ištepame aliejumi (arba specialia emulsija nuo pridegimo), uždengiame pergamentu ir vėl ištepame.
  • Sausą mišinį dalijame į 4 lygias dalis.
  • Trintus obuolius dalijame į 3 dalis.
  • Į formą beriame pirmą dalį sauso mišinio, išlyginame sluoksnį.
  • Dedame obuolius, išlyginame.
  • Pakartojame sluoksnius ir baigiame sausu mišiniu.
  • Sviestą dedame į pieną, pašildome mišinį ir apliejame pyrago viršų.
  • Šakute, plonu peiliu ar virbu subadome visą pyragą, kad pienas pereitų į visus sluoksnius.
  • Šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-50 min.
  • Pyragui leidžiame ataušti 10-15 min ir išimame iš formos.
  • Viršų pabarstome cukraus pudra.

Tortas be kremo! Obuolių pyragas „3 stiklinės“- tiesiog prabanga! Jį galima patiekti dar šiltą: su pienu ar arbata šis desertas bus kaip tik!Tikras šedevras, kurį galima padaryti iš po ranka esančių produktų ir labai greitai. Jūsų šeima mėgsta saldžius pyragus? Užeikite į mūsų tinklapį ir rinkitės receptus pagal savo skonį.

 

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0