Lietiniai blyneliai su maltos mėsos įdaru

Receptai

Lietiniai blyneliai su maltos mėsos įdaru

3 kiaušinių,
300 ml.pieno,
300 ml.vandens,
7 šaukštų su kaupu miltų,
truputį druskos

.

Į dubenį įmušam kiaušinius,įbiariam druską,išplakam,plaku su rankiniu plaktuvu,nes nereikia kad išsiplaktu iki putų,supilam pieną,vandenį,išmaišom ir po vieną šaukštą miltų,plakam,vėl miltų,plakam…plakti kol neliks miltų gumbuliukų.Tešla turi būti skystoka.Paliekam tešlą pusvalandžiui pailsėti,per tą laiką pasidarom įdarą.
Į faršą beriame druską,prieskonines žoleles,j.pipirus ir užplikiname faršą su verdančiu vandeniu,išmaišome,
Tešla pailsėjo,dar kartą paplakam,gerai įkaitinam keptuvę,truputį,labai nedaug įdedam ar įpilam riebalų,įpilam samtį lietinių tešlos ir pavartom keptuvę, kad gautusi per visą keptuvę blynas,kepu tik vieną pusę apie vieną min .Lietinių blynų iškepiau 12😊.
Perpjaunam blyną pusiau ir ant iškeptos pusės užtepam faršą ir sulankstome.Į keptuvę įdedam riebalų,sudedame lietinius,apkepame iš abiejų pusių 😉.

Lietinius pateikite su sultiniu arba su grietinės sviesto padažu arba vien tik su grietine 😋
Skanaus 🍂🍁🤗

 

 

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0
BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]