Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Makaronų vamzdeliai įdaryti rikota ir špinatais

Jums reikės:

Makaronų vamzdelių

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Didelio indo šviežių špinatų

Žiupsnelio muskato prieskonių

Žiupsnelio druskos ir pipirų

Svogūno

Kelių skiltelių česnako

Lauro lapo

Šviežių bazilikų

Tarkuotos citrinos žievelės

Skardinės pomidorų savose sultyse

Kelių indelių rikotos

Kiaušinio

Tarkuoto parmezano

Pagaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus sukrėskite špinatus, įberkite muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir lai špinatai suminkštėja. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite pomidorus, įdėkite lauro lapą, kelis bazilikų lapelius, pusės citrinos žievelę – kaitinkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Špinatus nuspauskite ir pasmulkinkite.

Dėkite į dubenį ir sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska. Makaronų ragelius pripildykite špinatų ir rikotos įdaro ir guldykite į kepimo indą (maždaug 20 cm x 25 cm dydžio). Ant viršaus supilkite pomidorų padažą ir užklokite mocarelos riekelėmis. Kepkite apie 35–40 minutes, jei viršus pernelyg greitai skrunda, pridenkite folija. Iškepusius vamzdelius apibarstykite likusiais bazilikais. Skanaus!

63