Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Maskarponės ir batatų spurgytės, receptas

Reikės: 2 saldžiųjų bulvių, 200 g maskarponės sūrio, 1 kiaušinio, 2 šaukštų avižinių miltų, tiek pat kvietinių miltų, 3 šaukštų krakmolo.

Saldžiąsias bulves stambiai supjaustykite, išvirkite su lupenomis. Virkite apie valandą, leiskite atvėsti, nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės. Į dubenį sudėkite visus ingredientus, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Turi pavykti tiršta, bet prie rankų nelimpanti tešla. Suformuokite apvalias spurgytes, sudėkite į verdantį vandenį, kai iškils į paviršių, pavirkite apie 8 minutes. Ištraukite ir ragaukite.

„Su šiuo patiekalu puikiai dera uogienė, grietinė, graikinis jogurtas. Spurgytes užšaldžius, jas beliks ištraukti per pusryčius ir, greitai išvirus, pradžiuginti mažuosius smaližius. Vaikai tokį patiekalą tikrai pamėgs, nes pastarasis – skanus bei saldus, o pateikti galima drąsiai, kadangi gamybai nenaudojamas pridėtinis cukrus. Taip šie valgomųjų batatų pusryčiai tikrai taps mažųjų šeimos narių labiausiai laukiami“,  – ragina išbandyti receptą „Maximos“ maisto ekspertė.

70