Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Medaus, moliūgų ir anakardžių pyragas

Reikės: 400 g moliūgų minkštimo, 400 g miltų, 300 g medaus, 300 g sviesto, 3 kiaušinių, pusės stiklinės smulkintų anakardžių riešutų, 2 valgomųjų šaukštų aliejaus, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių.

Pirmiausia, pašildykite ir ištirpdykite medų. Tuomet jį suplakite su kiaušiniais ir aliejumi. Kitame inde sutarkuokite moliūgą, sudėkite į jau turimą masę, išmaišykite. Tada sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus riešutus. Viską sudėkite į moliūgo tešlą. Tuomet – į aliejumi išteptą kepimo formą, kurią pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Ištraukite, leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!

„Jei norisi visiškai apsaldinti gyvenimą, tokį dar šiltą moliūgų pyragą verta valgyti su vaniliniais ledais. Tuo tarpu mėgstantys nuostabų saldumo ir rūgštumo derinį, galėtų pabandyti desertą pagardinti graikišku jogurtu. Tačiau ir be šių ingredientų moliūgų pyragas tobulai praskaidrins vėstančius bei tamsėjančius rudens vakarus“, – pažada maisto gamybos ekspertė.

37