Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Meduje ruoštos vištienos skarda su čiobreliais

Reikės: 400 g vištienos krūtinėlės, 3 valgomųjų šaukštų medaus, pusės valgomo šaukšto tarkuoto šviežio imbiero, šlakelio sojų padažo, 1 brokolio, 1 smulkiai pjaustyto poro, 3 sutarkuotų česnako skiltelių, 4 didesnių bulvių, 350 g žaliųjų žirnelių, pusės indelio vyšninių pomidorų, žiupsnelio druskos, pipirų, tiek pat čiobrelio, 2 citrinos skiltelių, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia, supjaustykite vištieną, sudėkite į indą kartu su medumi, imbieru, įspauskite skiltelę citrinos, įpilkite sojų padažo, įberkite šiek tiek druskos, pipirų, palikite marinuotis porai valandų. Tuomet į skardą sudėkite porus, pjaustytas bulves, brokolį, žirnelius, pomidorus. Tada keptuvėje apie 7 minutes pakepkite vištieną, vis pavartydami. Ją sudėkite į skardą šalia daržovių, suberkite prieskonius, česnakus, čiobrelius, įspauskite citrinos skiltelę, užpilkite aliejų, viską įtrinkite rankomis. Pašaukite į orkaitę, kepkite 15 minučių, pamaišykite, kepkite dar tiek pat. Ištraukite ir ragaukite.

„Ši vienos skardos vakarienė gaminama ne tik su daržovėmis, bet ir vištiena. Ji paruošiama taip, kad būtų švelnaus bei saldoko skonio, todėl tokį poskonį turės ir visas patiekalas. Tačiau, svarbiausia, mėgautis vakariene bus galima drąsiai. Mat ji – lengva, sveika ir tikrai nekaloringa. O jeigu daržovės ir vištiena atsibosta, galite drąsiai eksperimentuoti ir su kiauliena bei jautiena“, – tikina „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.

30