Migdolinis bananų keksas su apelsinų aromatais

Receptai

Migdolinis bananų keksas su apelsinų aromatais

Reikės:
  • 120g sviesto, sušilusio iki kambario temperatūros ir gerai suminkštėjusio
  • 120g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 3 vidutinio dydžio bananų, gerai prinokusių, sutrintų
  • 3 šaukštų graikiško jogurto (arba tiesiog natūralaus jogurto, arba liesos grietinės)
  • 220g miltų
  • 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
  • 130g maltų migdolų
  • žiupsnelio druskos
  • apelsino žievės nutarkuotos nuo vieno gerai nuplauto apelsino
  • kremui:
  • 200g tepamo varškės sūrio (Philadelphia tipo)
  • 60g sviesto, sušilusio iki kambario temperatūros ir gerai suminkštėjusio
  • 80g cukraus pudros
  • 1 šaukšto apelsinų sulčių, arba apelsinų likerio, arba tamsaus romo
  • apelsino žievės nutarkuotos nuo vieno gerai nuplauto apelsino
Gaminimas:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
  2. Sviestą išsukite elektriniu maišytuvu su cukrumi iki purios masės, toliau maišant, po vieną dėkite kiaušinius.
  3. Toliau maišant šaukštu įmaišykite trintus bananus ir jogurtą.
  4. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir žiupsnelį druskos. Berkite po truputį į šlapiąją masę ir maišykite, kad miltų masė tolygiai įsimaišytų, tada įmaišykite tarkuotą apelsinų žievelę.
  5. Kekso kepimo formą (manoji yra 30cm) ištepkite sviestu, arba išklokite kepimo popieriumi, priklausomai nuo turimos formos. Tešlą sudėkite į kepimui paruoštą formą ir kepkite pyragą įkaitusioje orkaitėje apie 1 val., jei prie smeigtuko tešla dar kimba kepkite dar 5 minutes, o jei pyragas per daug ruduoja pridenkite jį aliuminio folija.
  6. Kremui, tepamą varškės sūrį gerai išsukite su minkštu sviestu, sudėkite cukraus pudrą ir apelsinų sultis. Įmaišykite tarkuotą apelsinų žievę. Dėkite kremą į šaldytuvą 1-2 val., kad kremas sukietėtų.
  7. Pyragui iškepus leiskite jam visiškai atvėsti, tik tada aptepkite kremu ir mėgaukitės.

Kadangi prieš aptepant pyragui reikia jį labai gerai atvėsinti, o paruoštam kremui dar reikia laiko šaldytuve sukietėti, patariu pyragą išsikepti iškart po pusryčių, tada turėsite pakankamai laiko pasipuošti namus ir jau tada džiaugtis tuo grožiu ir mėgautis gardžiu pyragu. Arba pyragą išsikepti ir kremą pasiruošti galite net iš vakaro, bananiniai pyragai rytdieną būna dar gardesni.