Minkšti ir drėgni plikyti sausainiai

Receptai

Minkšti ir drėgni plikyti sausainiai

Porcijos: apie 100-110 mažų sausainių Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:

INGREDIENTAI

1 1/3 stiklinės (340 ml) pieno
70 g sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 ¼ stiklinės (175 g) aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
3 kiaušinių (L dydžio)

GAMINIMO EIGA

1. Pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, ten pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir suberkite cukrų. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps, tuomet kaitinkite toliau, kol mišinys puode ims burbuliuoti.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies ir iš karto, į dar karštą mišinį, vienu ypu suberkite visus miltus. Greitai ir intensyviai išmaišykite. Iš pradžių tešla bus sušokusi į gumuliukus, tačiau toliau maišant taps glotni ir sukibs į vieną tešlos rutulį. Perkelkite tešlą į kitą dubenį ir kelias minutes atvėsinkite, kad į tešlą mušami kiaušiniai „neišvirtų“.
3. Į kiek praaušusią tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite tešlą mediniu šaukštu ar išplakite elektriniu plaktuvu (lėtu greičiu), kol ji taps vientisa. Stebėkite tešlos konsistenciją. Tešla neturi būti nei labai tiršta (nes sausainiai sunkiai iškils), nei pernelyg skysta (nes sausainiai nelaikys formos, sukris ir iškeps lyg plokšti blyneliai). Pasėmus tešlos šaukštu ir jį apvertus, tešla turi lėtai nuo jo lėtai kristi – ne bėgti ir ne laikytis šaukšte. Dar vienas būdas patikrinti, ar tešla yra tinkama sausainiams formuoti – perbraukti per jos paviršių pirštu; griovelis turi nesubėgti, o išlikti ryškus. Pagal tai, kokia yra tešlos konsistencija, pasirinkite ir naudojamą kiaušinių skaičių – priklausomai nuo kiaušinių dydžio jų gali reikėti ir keturių (jei jie bus labai maži) ar dviejų (jei kiaušiniai bus itin dideli, kokie kartais būna kaimiški).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros su ventiliatoriaus režimu (arba iki 200 ᵒC be ventiliatoriaus, kaitinimas iš viršaus ir apačios). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
5. Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su apvalios formos antgaliu (ar tiesiog į maišelį, kurio kamputį nukirpkite). Ant kepimo popieriaus išspauskite apvalius sausainėlius, tarp jų palikdami 3-4 cm tarpus, nes kepdami sausainiai iškils ir išsiplės.
6. Paruoštus sausainėlius dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite joje apie 15 minučių. Neatidarinėkite orkaitės durelių, kitaip kepami sausainiai gali subliukšti!
7. Atvėsinkite šiek tiek praviroje orkaitėje, tuomet išimkite ir pilnai atvėsinkite kambario temperatūroje.

 

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 1 Vidutinis: 5]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0