Minkšti virtų bulvių ir varškės kotletai

Receptai

Minkšti virtų bulvių ir varškės kotletai

Įdarui galima naudoti faršą arba kopūstus, bet mano mėgstamiausi yra su sūriu. Labai mėgstu šiuos bulvių kotletus, jie beprotiškai skanūs ir greitai pagaminami.

Reikės:

– bulvės – 1 kg.
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– sviestas – 40 g.
– kvietiniai miltai – 35 g.
– kiaušiniai – 2 vnt.
– aliejus – 30 g.

Gaminimas:

Bulves reikia nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje kol taps minkštos. Kai jos bus gatavos, vandenį reikia nupilti ir įdėti gerą gabalą sviesto. Kol bulvės neataušo, sutrinkite jas su sviestu kad išeitų masė be gumulėlių. Dabar čia reikia dėti kiaušinius, apie pusantro valgomojo šaukšto miltų ir gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
Iš gautos tešlos lipdome kotletukus (arba apvalius kukulius) ir dedame į karštą keptuvę su aliejumi. Kotletus reikia kepti ant vidutinės ugnies, kol jie įgaus gelsvą atspalvį. Tuo momentu reikia juos apversti ir išgauti tokią pat spalvą iš kitos pusės. Po to patiekalą galima laikyti paruoštu. Patiekite kotletus su grietine, grybų padažu, daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalo.