Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Moliūgų ir špinatų troškinys, receptas

Reikės: 600 g kubeliais pjaustyto moliūgo, šlakelio aliejaus, 3 skiltelių česnako, 1 raudonojo svogūno, 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos, 400 g avinžirnių, saujos špinatų, žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių, žiupsnelio kietojo sūrio.

Pirmiausia, moliūgą pakepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių. Kol jis keps, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite pjaustytą česnaką ir svogūną. Jiems apskrudus, įpilkite pomidorų pastos, tada suberkite moliūgo kubelius. Leiskite šiek tiek pasitroškinti, sudėkite špinatus, prieskonius. Viską patroškinkite keptuvėje dar apie 15 minučių, sudėkite į lėkštę, apibarstykite kietuoju sūriu ir ragaukite.

„Tai – labai sotus ir sveikas patiekalas. Jis puikiai tiks besirūpinantiems savo mityba bei galės būti valgomas tiek vienas, tiek kaip pagardas prie sveikuoliškų blynų, košės ar kiaušinienės. Tačiau, svarbiausia, troškinio visapusiška sudėtis leis pasimėgauti išskirtiniu ir išraiškingu skoniu“, – kalba B. Baratinskaitė.

35