Naminė sluoksniuota tešla per 15 minučių – parodysime kaip!

Receptai

Naminė sluoksniuota tešla per 10 minučių – parodysime kaip!

INGREDIENTAI:

250 g šalto sviesto;
250 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
5-6 valg. š. acto;
Ne daugiau kaip 125 ml vandens.

GAMINIMAS:

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, supilti actą bei pusę vandens. Viską sumaišyti su trupučiu miltų ir su likusiu vandeniu suminkyti vidutinio kietumo tešlą, lengvai atsiskiriančią nuo pagrindo. Iš jos suformuoti kepalą ir palaikyti 30 min.

Iš tešlos iškočioti į 25 cm storio lakštą. Vienoje šio lakšto pusėje sudėti su miltais suminkytą sviestą ir užlenkti kitą tešlos kraštą. Tešlą per daug nespaudžiant iškočioti į 1 cm storio pailgą sluoksnį (kočioti nuo vidurio kraštų link). Galus užlenkti ir lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai.

Vėliau procesą kartoti dar keturis kartus. Pertraukose tarp atskirų kočiojimo procesų tešlą trumpai palaikyti šaldytuve. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230 °C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.

Pastaba: Ant paruoštos tešlos galima išdėlioti plonai supjaustytą šaltą sviestą ir tada tešlą lankstyti bei kočioti. Taip sutaupysite laiko, tačiau bus sunkiau kočioti.

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0