Naminiai KŪČIUKAI | Receptas

Receptai

Naminiai KŪČIUKAI | Receptas

Ingridientai

  • miltai: 500 gramų (+ šaukšto, kito kočiojimui)
  • vanduo: 200 mililitrų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • minkštas sviestas: 50 gramų (arba augalinio aliejaus – 5 šaukštų, pagal tradicijas naudojamas aliejus)
  • mielės: 50 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • aguonos: ~1 saujos (arba pagal skonį)

Gaminimo eiga

 

Iš pradžių į šiltą vandenį sutrupinkite mieles bei gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite minkštą sviestą arba pilkite aliejų, jei naudosite jį, berkite druską ir cukrų. Viską ištrinkite, berkite aguonas bei po truputį įmaišykite miltus.

Tuomet pradėkite minkyti rankomis. Išminkytą tešlą dėkite į indą, uždenkite drobiniu rankšluostėliu bei palikite šiltai pakilti.

 

 

Kai jau tešla pakyla, ją perminkykite, imkite gabaliuką bei rankomis formuokite ilgas apvalias juosteles, kurias po to supjaustykite norimais gabaliukais. Supjaustytus apvoliokite miltuose, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

Mėgaukitės!