Naminis karkos vyniotinis, receptas

Receptai

Naminis karkos vyniotinis, receptas

Reikės:

1 vienetas kiaulienos karkos (didelės arba 2 mažų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek lauro lapų

Gaminimas:

1.Iš karkos išimti kaulą, kad liktų tik mėsa. Vidinę pusę įtrinti druska, pipirais bei trintu česnaku ir palikti per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų.
2.Susukti karką odele į išorę ir tvirtai aprišti virve maistui. Virti pasūdytame vandenyje su lauro lapeliais apie 2 – 2,5 valandos.
3.Karštą karką perkelti ant didesnės lėkštės ir prispausti lentele. Ant viršaus uždėti sunkesnį puodą ir palikti atvėsti.
4.Labai skanu šį vyniotinį valgyti su krienais.