Niekada neišpilk vandens po kiaušinių virimo! Tu nustebsi, kai sužinosi kodėl

Įdomybės

Niekada neišpilk vandens po kiaušinių virimo! Tu nustebsi, kai sužinosi kodėl

Plačiai žinomas angliškas skrupulingumas gali iškelti iki mokslinio rango absoliučiai visus užsiėmimus. Netgi atrodytų tokį primityvų kaip kiaušinių ruošimas.

Birmingemo universiteto mokslinio medicinos skyriaus laborantai kruopščiai ištyrė chemines reakcijas, vykstančias ruošiant kiaušinius. Specialistai išsiaiškino: vandens po kiaušinių virimo išpilti negalima!

Vandens savybės po kiaušinių virimo

Kiaušinio lukštas 90% sudarytas iš kalcio karbonato. Taip pat jame yra dar 27 elementai, tarp kurių fosforas, fluoras, varis, silicis, cinkas. Verdant kiaušinius vanduo prisotinamas kalcio jonais ir kitais mikroelementais.

Kalcio jonai tokie mažyčiai, kad gali lengvai patekti į organinę ląstelę ir išeiti iš jos.  Savo pasirodymu jie paleidžia ląstelėje chemines reakcijas su maistingųjų medžiagų sinteze.

Ši savybė po kiaušinių virimo ypač vertinga gėlininkams. Stebėjimų eigoje chemikai nustatė , kad toks vanduo didina augalų žaliosios masės priaugimo greitį 10 kartų! Jame užmerktos sėklos duoda tvirtus draugiškus daigus. Sodinukai atsparesni kenkėjams ir ligoms.

Be augalų augimo stimuliacijos, vanduo po kiaušinių virimo padeda išlaikyti dirvos rūgštingumo rodiklius 5,6-6,5 pH lygyje. Tai svarbu, kadangi natūrali terpė užtikrina augalams optimalias sąlygas sugerti maistines medžiagas.

Kaip naudoti vandenį po kiaušinių virimo

Po kiaušinių virimo nuovirą supilkite į atskirą talpą, o kiaušinius tuoj pat užpilkite lediniu vandeniu, kad palengvintumėte lukšto atsiskyrimą.  Kiaušinių nuovirą ataušinkite ir naudokite kambarinių augalų laistymui ir purškimui paros bėgyje.

Jūs lengvai nustatysite augalus su kalcio deficitu: lapai su sausais galiukais ir rudomis dėmėmis. Stiebai auga lėtai su smulkiais lapais.

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error0