2021-04-17

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Paprasti naminiai sausainiai, receptas

Reikės:

Sviestas arba margarinas – 90 g;
Miltai – ~200 g;
Grietinė – 100 g;
Kepimo milteliai – 1 a. šaukštelis;
Vanilinis cukrus – 0,5 a. šaukštelio;
Cukrus.

Gaminimas:

Sviestą ir grietinę išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.

Į dubenėlį dedame sviestą, grietinę, beriame kepimo miltelius, vanilinį cukrų, dalimis beriame miltus, užminkome sausainių tešlą. Tešla turi būti gana minkšta, tačiau nebelipti prie rankų ir paviršiaus, ant kurio ją minkome (tai reguliuojame miltais). Susukame tešlą į maistinę plėvelę ir dename į šaldytuvą maždaug valandai. Po valandos iš tešlos kočiojame lakštą ir formelės pagalba gaminame sausainukus. Vieną sausainio pusę dedame į cukrų ir kita puse dedame ant skardos. Šauname į orkaitę ir kepame kol gražiai apskrus. Kepimo metu būtinai sekite, kad sausainiai nepradėtų degti.

Skanaus!

95
Dalinkis naujienomis