Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė

Receptai

Pikantiška varškės ir ridikėlių užtepėlė

Reikės:

100 gramų varškės
100 gramų ridikėlių (5 vidutinio dydžio)
1 šaukštas graikiško jogurto
1 sauja krapų (smulkintų)
1 saujelė graikinių riešutų (nebūtina, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako (arba 2, arba 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

1.Į varškę įspaudžiu česnako, dedu jogurtą ir viską gerai ištrinu šakute. Jeigu varškė sausoka, jogurto galite dėti ir daugiau.
2.Ridikėlius supjaustau smulkučiais kubeliais. Riešutus smulkiai sukapoju.
3.Į varškės masę dedu ridikėlius, riešutus, smulkintus krapus ir išmaišau. Beriu žiupsnelį pipirų ir pagal skonį pagardinu druska.
4.Viskas! Tepu ant paskrudintos duonos riekės ir mėgaujuosi!
Patarimai:
•Varškė puikiai tinka ir 9 proc., ir liesesnė.
•Graikinių riešutų galite nedėti visai. Jų traškumas tiesiog smagiai paįvairina konsistenciją. Aš pati kartais dedu, kartais ne – abiem atvejais skanu.
•Jei turiu po ranka, kartais dar įpjaustau svogūnų laiškų ar mėtų lapelių – irgi tinka.
•Jeigu nemėgstate česnako, jį pakeistite 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų ir įspauskite šlakelį citrinos sulčių.
•Laikoma sandariame indelyje šalčiausioje šaldytuvo vietoje ši užtepėlė puikiai gyvena 2-3 dienas.
Autorius