Prancūziška sūrio sriuba su vištiena

Receptai

Prancūziška sūrio sriuba su vištiena

Ingredientai:

  • Druskos;
  • 200g fermentinio sūrio;
  • 4 v.š. miltų;
  • Poros žiūbsnelių malto muskato;
  • Petražolių;
  • 1l pieno;
  • Pipirų;
  • 8 riekių prancūziško batono;
  • 2 kubelių vištienos sultinio;
  • 6 šaukštų sviesto;
  • 1l vandens.

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Į puodą, pastatytą ant ugnies, įdėjau 4 šaukštus sviesto, jį ištirpdžiau, sudėjau miltus ir maišiau, kad nepridegtų. Kai miltai nustojo smarkiai putoti ir pradėjo geltonuoti supyliau šalto vandens ir paviriau 10 min. Žinoma dažnai reikia maišyti, kad neprisviltu, gi miltai.

Žingsnis 2

Kol sriuba virė, batoną supjausčiau mažais kubeliais. Tada į įkaitintą keptuvę įdėjau porą šaukštų sviesto ir sudėjau pjaustytą batoną. Nuolat maišiau, kad batonas tolygiai ir gražiai apskrustu.

Žingsnis 3

Kai sriuba pavirė 10 min, sudėjau trupintus sultinio kubelius, supyliau pieną. Ko sriuba vėl užvirė smulkiai sutarkojau sūrį. Sriubai užvirus sūrį dėjau po saują ir nuolat maišiau, kad nesušoktu į gabalus. Sūriui ištirpus puodą nukeliau nuo ugnies ir į sriubą sudėjau pipirus (šį kartą naudojau maltus baltuosius pipirus), muskato, smulkintas petražoles ir druską ir išmaišiau. Sriubą supyliau į dubinėlius ir sudėjau skrebučius.

Kaip matot nieko nesudėtingo, tik patarčiau visus produktus pasiruošti iš anksto, kad beliktu tik sudėti. Taip pat patariu dėti savo mėgstamiausią sūrį, kadangi nuo jo priklausys visas skonis.

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0
BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]