2021-05-18

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Prancūziški sviestiniai rageliai, receptas

Reikės:

  • 250 g miltų
  • 170 g sviesto
  • 120 ml pieno
  • 5 g mielių
  • 35 g cukraus
  • 5 g druskos
  • 1 kiaušinis

Gaminimas:

Giliame inde sumaišykite sausus ingredientus: išsijotus miltus, cukrų, mieles, druską. Įpilkite šalto pieno ir minkykite tešlą. Tada įpilkite 50 g sviesto ir vėl minkykite tešlą.

Paruošta tešla neturėtų prilipti prie jūsų rankų, tačiau ji turėtų būti minkšta ir vientisa. Minkydami tešlą galite naudoti virtuvinį kombainą.

Gautą tešlą iškočiokite stačiakampio formos taip, kad jos plotis būtų 15 cm, ilgis 30 cm, o storis – maždaug 5 mm. Tešlą dėkite ant pjaustymo lentos, pabarstykite miltais ir ant viršaus uždenkite lipnia plėvele. Palikite tešlą kambario temperatūroje 30 minučių.

Sulenkite 15 x 15 cm dydžio voką iš kepimo popieriaus ir į vidurį įdėkite kambario temperatūros sviestą. Iškočiokite plokščią sviesto kvadratą, įdėkite į šaldytuvą.

Padėkite tešlą į šaldytuvą 6 valandoms. Tada išimkite ją iš šaldytuvo ir sulenkite iki du kartus didesnio kvadrato nei yra sviestas. Sviestą išimkite iš voko ir sudėkite į paruoštą tešlą. Uždenkite kraštus ir švelniai iškočiokite tešlą.

Iškočiokite tešlą ir vėl sulankstę tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos išimkite tešlą ir leiskite 2 minutėms sušilti, vėl iškočiokite tešlą, tris kartus sulankstykite ir vėl padėkite valandai į šaldytuvą. Tešlą svarbu kočioti ne ilgiau kaip penkias minutes, kitaip tešlos sluoksniai gali sulipti.

Išimkite tešlą ir trečią kartą iškočiokite ją iki 5 mm storio. Supjaustykite tešlą į trikampius ir padėkite į šaldytuvą 5 minutėms. Iš trikampių suformuokite kruasanus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Sumaišykite 50 ml pieno su kiaušiniu ir šiuo mišiniu aptepkite kruasanus. Įdėkite juos į šiltą orkaitę 2 valandoms. Ten įpilkite puodelį karšto vandens. Palaikykite 25 laipsnių temperatūrą.

Po 2 valandų išimkite kruasanus ir vėl sutepkite juos pieno mišiniu. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kepkite gaminius 10 minučių. Tada sumažinkite kepimo temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 5 minutes.

277
Dalinkis naujienomis