Pyragėliai Bandelės su kopūstais, receptas

Receptai

Pyragėliai Bandelės su kopūstais, receptas

Reikės:

Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
10 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų raugintų kopūstų (arba šviežių)
1 vienetas sultinio kubelių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių

Gaminimas:

1. Ruošiame įdarą: įleidžiame į verdantį vandenį supjaustytus kopūstus, leidžiame dar kartą užvirti ir paliekame ataušti, po to išimame kopūstus ant kiaurasamčio ir nuspaudžiame juos rankomis, dedame ištirpintą sviestą ir 2-3 kietai virtus tarkuotus kiaušinius, sūdome, beriame pipirų.
2. Ruošiame tešlą: į miltus įtarkuojame sviestą, dedame druskos ir cukraus (2,5 stiklinės), pirštais viską sumaišome į trupinėlius, paskui palaipsniui dedame grietinę ir rankomis užmaišome tešlą, įberdami miltus.
3. Išminkome tešlą labai gerai. Tešla turi būti nelabai kieta. Paliekame tešlą pailsėti. Galima net nakčiai.
4. Rytą lipdome pyragėlius įprastu būdu, dedame juos į skardą, suteptą sviestu. Iškart dedame pyragėlius iš šaltos vietos į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kad sviestas neturėtų laiko ištirpti.
5. Pyragėlių viršų tepame plaktu kiaušiniu. Kepame kol įgaus rusvą plutelę.