Receptas: Canelés (Cannelés) de Bordeaux Kanelės

Receptai

Pateikiu jau praktiškai tobulą Canele de Bordeaux receptą! Tik manosios mažesnės, nes naudojau silikoninę formą (planuose – atsisiųsti metalinę, kad būtų galima palyginti. Sako, tik jose gaunasi tobulos.

  • Pienas – 500 ml
  • Miltai – 100 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Kiaušinio tryniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 200 g
  • Romas – 2 a. š.
  • Vanilės lazdelė – 1 vnt.
  • Sviestas – 60 g
  • Medus – 1 š.

 

  • Pieną užvirinu ant ugnies su sviestu (50 g) ir cukrumi. Sudedu išimtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukeliu nuo ugnies ir palieku kiek atvėsti.
  • Suplaku kiaušinius, sumaišau su miltais. Po truputį, vis maišydama, pilu pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilu kelis šaukštelius romo (aš naudojau labai stiprų, skirtą specialiai gaminimui, todėl jo reikėjo mažiau. Paprasto galima dėti ir kokius 4 šaukštelius).
  • Tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 24 valandoms. Beje, bandžiau kepti ir po 12val., tai jei labai skubat – labai didelio skirtumo nėra – galite kepti 🙂
  • Taigi kitą dieną likusį sviestą pašildau kartu su medumi. Šia mase ištepu formeles ir pilu tešlą.
  • Kaneles kepiau maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
  • Smagioji dalis! Iškepusias kaneles dedam dar vienai dienai į šaldytuvą ir po jos jau bus galima valgyti. Kančia! Bet skonis tobulas… 🙂

Šaltinis: http://www.ievosreceptai.lt/

 

BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0