Sėklų duona be miltų ir mielių: nulis pastangų, o rezultatas puikus

Receptai

Sėklų duona be miltų ir mielių: nulis pastangų, o rezultatas puikus

Porcijos: 1 kepaliukas (25×12 cm) Paruošimo laikas: Gaminimo laikas:

INGREDIENTAI

2 ½ stiklinės (225 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (135 g) saulėgrąžų sėklų
1 stiklinės (100 g) migdolų riekučių
½ stiklinės (75 g) linų sėmenų
1/3 stiklinės (40 g) moliūgų sėklų
1/4 stiklinės (40 g) grikių sėlenų
¼ stiklinės (40 g) ispaninio šalavijo sėklų
1/3 stiklinės (45 g) pilno grūdo ruginių miltų
1 ½ arb. š. druskos
2 valg. š. medaus
¼ stiklinės (50 g) tirpinto kokosų aliejaus
2 ½ stiklinės (625 ml) vandens
2 kiaušinių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, saulėgrąžų sėklas, migdolų riekutes, linų sėmenis, moliūgų sėklas, grikių sėlenas, ispaninio šalavijo sėklas, ruginius miltus ir druską. Supilkite medų, tirpintą kokosų aliejų ir vandenį. Maišykite, kol vanduo susigers į sėklas, riešutus ir miltus.
2. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
3. Kepimo skardą (25×12 cm) išklokite kepimo popieriumi. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo formą, gerai paspauskite delnais, kad neliktų oro tarpų.
4. Suvyniokite indą į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2-3 valandas ar per naktį.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
6. Kepkite duoną įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių, kol jos paviršius taps tamsus, o duona bus iškepusi. Iškepusią išimkite iš orkaitės ir vėsinkite kepimo formoje 2-3 valandas ar per naktį, kol visiškai atvės. Tuomet išimkite, nuimkite kepimo popierių. Labai aštriu raikykite ir patiekite. Riekeles galite paskrudinti įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuve.
7. Sėklų duonelę naudokite sumuštiniams, ragaukite prie salotų ar krimskite kaip gardų, sotų, maistingą užkandį.

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0
BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 1 Vidutinis: 5]