Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Silkės užkandis ,receptas

Reikės: 2 gabalėlių silkės filė, 2 burokėlių, 2 bulvių, valgomojo šaukšto grūdėtų garstyčių, arbatinio šaukštelio medaus, pusės valgomo šaukšto lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus, pagal skonį – kmynų, druskos, juodųjų maltų pipirų, šviežiai spaustų citrinos sulčių, kalendros arba kitų mėgstamų žalumynų.

Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite piršto storio riekelėmis, pašlakstykite aliejumi ir pagardinkite kmynais. Šaukite į 170 laipsnių orkaitę kartu su nuplautais, neluptais burokėliais maždaug 20 minučių.

Kai burokėliai atvės, juos nulupkite. Kepti burokėliai turėtų likti traškūs, tad neišsigąskite, jeigu bus kietoki. Supjaustytus burokėlius sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su šaukšteliu medaus, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir susmulkinkite, bet ne iki vientisos konsistencijos. Turėtų išeiti ne košė, o burokėlių gabalėliai.

Ant iškepusių bulvių riekelių klokite smulkintų burokėlių masę, ant viršaus uždėkite silkės gabaliuką, o į joje įpjautą „kišenėlę“ įdėkite smulkintą kalendrą (ar kitus mėgstamus žalumynus).

Skanaus!

78