Skaniausiais visų laikų receptas – Silkė pataluose

Receptai
Kiek kitokia, puošnesnė silkė pataluose! Jeigu mėgstate, papildomai dar galima įdėti tarkuoto obuolio, bet aš nededu, nes nuo jo mano skoniui atsiranda kiek per daug skysčio. (…daugiau) Raimonda
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai silkių filė
2 vienetai burokėlių (virtų)
2 vienetai bulvių (virtų)
1 vienetas morkų (virtų, didesnių)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
0.5 vieneto svogūnų
pagal skonį majonezo (arba kreminio sūrelio, maišyto su jogurtu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkės filė supjaustyti kubeliais ir iškloti formos dugną, ant viršaus dėti sluoksnį smulkintų svogūnų ir sluoksnį kubeliais pjaustytų bulvių. Viską aptepti plonu sluoksniu majonezo.
2.
Tuomet pradedant nuo krašto juostomis, kaip nuotraukoje, dėti trečdalį tarkuotų burokėlių, pusę tarkuotų kiaušinių, pusę tarkuotų morkų, vėl burokėlių, kiaušinių, morkų, burokėlių. Papuošti majonezu.
3.
Patiekiant mentele išimti taip, kad viena porcija būtų ir su burokėliais, ir su kiaušiniais, ir su morkomis
4.
Beje, šį skanėstą galima pritaikyti ir Kūčioms – tuomet tiesiog nedėkite kiaušinių, o įprastinį majonezą pakeiskite šiuo veganišku naminiu majonezu. O jeigu ruošite kitai progai, bet norite pagardinti kuo nors lengvesniu negu majonezas, tiesiog naudokite padažą iš graikiško jogurto, sumaišyto su pora šaukštelių aštresnių garstyčių (pvz. Dijon) ir šiek tiek druskos bei pipirų.
Patarimai:
Vietoje majonezo galite naudoti ir tepamą kreminį sūrelį. Tiesiog jį sumaišyktie su šiek tiek jogurto ir trupučiu aštresnių garstyčių (pvz. dijon).
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0