Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Skanios itališkos daržovių ir duonos salotos „Panzanella“, receptas

Salotoms reikės: pusės pradėjusio džiūti prancūziško batono; 4 pomidorų (itin tinka rūšis „jaučio širdis“); 1 ilgojo agurko;  ½ raudonojo svogūno; 20-25 šviežių ir smulkiai sukapotų baziliko lapelių bei keleto nepjaustytų papuošimui; tarkuoto parmezano; druskos ir šviežiai maltų pipirų. Padažui reikės: ¼ puodelio alyvuogių al.; 1 š. raudonojo vyno acto; druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Supjaustykite batoną į nedidelius kubelius ir tolygiai išdėkite į skardą su kepimo popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol šie apskrus. Vėliau leiskite jiems atvėsti. Tuomet į nedidelį indelį supilkite alyvuogių aliejų ir actą, sudėkite druską ir pipirus bei visa tai gerai suplakite. Tada smulkiai supjaustykite pomidorus, agurką, svogūną.

Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, duoną ir padažą. Sudėkite pjaustytą baziliką ir patarkuokite parmezano bei viską lengvai sumaišykite. Užbarstykite dar druskos ar pipirų pagal skonį ir nepamirškite papuošti pilnais baziliko lapais.

200