Sluoksniuotos tešlos ruletai su obuoliais

Be kategorijos

Sluoksniuotos tešlos ruletai su obuoliais

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

350 g miltų

200 g sviesto (margarino)

200 g grietinės

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

1 šaušktelis kepimo miltelių

Įdarui:

4-5 obuoliai (vidutiniai)

150 g cukraus (pagal skonį)

2 šaukštai citrinos sulčių

citrinos žievelė (cinamonas, razinos ir kt.) pagal norą.

Paruošimo receptas:

  1. į dubenį įdedame sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite.
  2. pusė miltų sumaišoma su kepimo milteliais ir išsijojama į grietinės-sviesto-aliejaus mišinį.
  3. Pradedame minkyti tešlą, pridėdami palaipsniui likusius miltus (gali prireikti daugiau ar mažiau miltų).
  4. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
  5. Įdarui, obuolius sutriname ant rupios trintuvės, įpilame citrinos sulčių, cukraus ir, jei reikia, citrinos žievelės (cinamono, razinų ir kt.).
  6. Tešlą iškočiokite į 15×30 cm stačiakampį, paskirstykite įdaro centre (obuolius iš anksto nukoškite, kad atskirtumėte sultis nuo tirščių) ir užlenkiame vieną, o po to kitą kraštą.
  7. Supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais.
  8. Sutepkite plaktu kiaušiniu (nebūtina) ir kepkite įkaitintame iki 200 laipsnių orkaitėje iki gražios rudos spalvos 25-35 min.
  9. Pabarstykite gautus ruletus, jei norite cukraus pudra.

Išsamų žingsnis po žingsnio receptą su visais niuansais rasite vaizdo įraše žemiau:

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0