Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šokoladinis kynvos pyragas su datulėmis

Reikės: 1 puodelio bolivinių balandų, 1 puodelio datulių, pusės puodelio kakavos, 3 kiaušinių, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, trečdalio stiklinės augalinio pieno, tiek pat kokosų aliejaus, 1 valgomojo šaukšto vanilės, saujos mėgstamų riešutų, 100 g juodojo šokolado ir valgomojo šaukšto kokosų aliejaus glaistui.

Pirmiausia, išvirkite kruopas, tada palikite atvėsti. Tuomet iš datulių išimkite kauliukus, sudėkite į trintuvą, sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite likusius ingredientus, tik ne riešutus. Suplakite iki vientisos šokoladinės masės, tada – suberkite riešutus. Tešlą supilkite į kepimo formą, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukite, ant viršaus užpilkite glaistą – ištirpintą šokoladą su kokosų aliejumi. Dėkite pyragą porai valandų į šaldytuvą. Skanaukite!

„Šis desertas – tikra sveikuolių svajonė. Jame nėra jokio pridėtinio cukraus, miltų ar kitų sveikai mitybai prieštaraujančių produktų. Paragavus tokio saldėsio, skonis primena sūrio pyragą, tačiau didžiausia paslaptimi išlieka vienas, sunkiai nuspėjamas ingredientas – kynva“.

35