Šokoladinis pyragas pagal David Leibovitz

Receptai

Šokoladinis pyragas pagal David Leibovitz

Ingredientai:

  • Kvadratinei kepimo formai (25×16 cm) reikės:

    250 g kokybiško 60%-70% šokolado
    120 g sviesto
    70 g cukraus
    4 dideli, kambario temperatūros kiaušiniai. Tryniai atskirti nuo baltymų
    3 v. š. miltų
    žiupsnelis druskos
    0,5 indelio „Rududu“ (dėjau nuo savęs, recepte nebuvo)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Garų vonelėje išlydyti šokoladą su sviestu. Nukėlus, leisti šiek tiek atvėsti, tuomet įmaišyti pusę cukraus kiekio, kiaušinių trynius ir miltus.
Kiaušinių baltymus išplakti su druska, pamažu supilti likusį cukrų ir plakti, kol taps standūs.
Trečdalį baltymų įmaišyti į šokolado masę, tada sukrėsti likusius ir atsargiai išmaišyti.
Pusę tešlos sukrėsti į kepimo formą, arbatiniu šaukšteliu pamėtyti „Rududu“ kąsnelių, užpilti likusią šokoladinę masę, o ant pyrago viršaus vėl – „Rududu“.
Kepti 25 min. (orkaitės funkcija „viršus-apačia-su vėjeliu“). Svarbu neperkepti!
Iškepusi visiškai atvėsinti ir nakčiai dėti į šaldytuvą.