Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šokoladinis pyragas su figomis, receptas

Jums reikės:

Tešlai:

• 200 g smulkių miltų

• žiupsnelio druskos

• 30 g kakavos

• 100 g sviesto

• 2 v. š. klevų sirupo

• 1 kiaušinio

• 1 a. š. vanilės ekstrakto

• 2 v. š. šalto vandens

Įdarui:

• 200 g maskarponės

• 3 v. š. agavų sirupo

• 300 g figų

• 50ml vandens

• 4 želatinos lapelių

• 200g miško uogų

Pagaminimas:

Sumaišykite miltus, druską ir kakavą, sudėkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis įminkykite miltus į sviestą, kad gautųsi trupinių masė. Įmuškite kiaušinį, supilkite klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir vandenį bei minkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Atvėsusią tešlą plonai iškočiokite ir išklokite ja stačiakampę kepimo formą. Keliose vietose pabadykite tešlą šakute. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lakštą ir priberkite džiovintų pupelių, kad jos prislėgtų tešlą ir ši kepdama neprarastų formos. Pašaukite kepimo formą į orkaitę, įkaitintą iki 180°C, ir kepkite 20 minučių. Tuomet kepimo popierių su pupelėmis nuimkite ir kepkite dar 20 minučių.

Į maskarponę supilkite agavų sirupą ir gerai išmaišykite ar išplakite rankiniu plaktuvu. Figas nuplaukite ir supjaustykite. Želatinos lapelius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti 5 minutėms. Puode užkaiskite vandenį ir jame apie 3 minutes apvirkite uogas. Tuomet viską sutrinkite rankiniu trintuvu, į karštą uogų masę sudėkite išbrinkusią nusunktą želatiną ir maišykite, kol ši ištirps. Palaukite, kol masė šiek tiek atvės ir sumaišykite ją su maskarpone. Paruoštu kremu įdarykite iškepusią ir atvėsusią tešlą, ant viršaus išdėliokite figas ir dar bent valandą palaikykite pyragą šaldytuve, kad kremas šiek tiek sustingtų. Skanaus!

47