Sultingi skanūs beliašai! Šis receptas bus jūsų mėgstamiausias!

Receptai

Sultingi skanūs beliašai! Šis receptas bus jūsų mėgstamiausias!

Ingredientai:
-kiaulienos-jautienos faršas – 500 g
-svogūnai – 2 vnt
-druska, pipirai – pagal skonį

Tešla:
-4 stiklinės miltų (3 tešlai, 1 apdirbimui)
-vanduo arba pienas tešlai – 360 ml
-2 valgomieji šaukštai cukraus
-druska – 1 arbatinis šaukštelis
-2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
-2 valgomieji šaukštai aliejaus
-1 baltymas

Paruošimas:
1. Sumaišome pieną (vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles ir aliejų.
2. Išmaišome ir dedame į šiltą vietą kad pakiltų.
3. Apkepame aliejuje pusę svogūnų.
4. Į faršą dedame keptus ir šviežius svogūnus, druskos, pipirų
5. Gerai išmaišome ir įpilame truputį vandens, kad faršas būtų sultingas.
6. Kočiojame tešlą į ploną lakštą ir išpjauname 6-8 cm diametro apskritimus.
7. Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame faršo, kraštą sutepame baltymu, uždengiame antru tešlos apskritimu ir sulipdome kraštus.
8. Kepame beliašus iš abiejų pusių, po to dedame į skardą ir uždengiame folija.
9. Dedame į įkaitintą iki 175C orkaitę maždaug 20 min.
10. Po to beliašus dedame į puodą ir uždengiame dangčiu ar rankšluosčiu.
11. Ataušę beliašai būna minkšti ir sultingi.

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0
BALSUOK UŽ STRAIPSNĮ
[Iš viso: 0 Vidutinis: 0]