Tarybinis guliašas – būtent toks, koks būdavo valgyklose ir mokykloje

Receptai

Tarybinis guliašas – būtent toks, koks būdavo valgyklose ir mokykloje

Tarybinis guliašas

Būtent toks, koks būdavo gaminamas tiek valgyklose, tiek mokykloje. Mano pačios prisiminimuose jis labai gardus.
Keyword: guliašas, mėsos guliašas, tarybinis guliašas

Ingredients

  • 750 g mėsos kiauliena arba jautiena
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • raugintų agurkėlių
  • prieskonių
  • grietinės
  • pomidorų padažo
  • garstyčių

Instructions

  • Kiaulienos mėsytę supjaustyk juostelėmis, įtrink su prieskoniais įdėk kelis šaukštus majonezo bei padėk į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  • Mėsą pakepink keptuvėje, paskui sudėk į puodą, įpilk vandens bei troškink. Kol mėsa troškinasi, sutarkuok morkas bei žiedais supjaustyk svogūnus. Juos pakepink keptuvėje, kol suminkštės bei sudėk į puodą su mėsa.
  • Tuomet pagamink padažą: nusemk šiek tiek sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėk grietinės, pomidorų padažo bei šiek tiek garstyčių. Įmaišyk vieną šaukštą miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplak bei supilk į puodą su mėsa ir daržovėmis, viską gerai išmaišyk.
  • Agurkėlį sutarkuok bei taip pat sudėk į puodą, viską dar šiek tiek patroškink. Patiek ir skanauk!
Įvertink šį įrašą

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0